Even leek het er op dat DSL-TV geen vervolg zou krijgen, maar internetprovider XS4ALL voert in het voorjaar van 2004 opnieuw een proef uit met streaming video. Ditmaal betreft het een commerciële proef, die enkel toegankelijk is voor bestaande klanten.
Tijdens deze derde proefperiode worden via de website dsltv.nl een tiental televisiekanalen uitgezonden in zowel een hoog als een wat lager kwaliteitsformaat. Welke kanalen precies worden uitgezonden, is nog niet bekend. Omdat de twee formaten ieder een andere belasting op het netwerk van de provider leggen, moeten klanten die ervoor kiezen om de streams in full screen formaat te bekijken maandelijks wat meer betalen dan wanneer men de streams op een lagere kwaliteit bekijkt. Hoe hoog de bedragen worden is nog onduidelijk, maar volgens woordvoerder Mastenbroek gaat het om "een maandelijkse marktconforme vergoeding, die niet afhankelijk is van hoe vaak of hoe lang iemand naar DSL-TV kijkt."
XS4ALL zegt ditmaal vooral te willen kijken naar de bereidheid van gebruikers om te betalen voor DSL-TV. Mocht blijken dat de behoefte naar betaalde video streams groot genoeg is, dan wordt de dienst mogelijk permanent beschikbaar gesteld. Overigens is dat ook afhankelijk van of het lukt om alle kwesties rondom de rechten van de televisiekanalen te regelen, want dat is volgens Mastenbroek nog een behoorlijke opgave.
Eerdere proeven
Al eerder testte XS4ALL samen met de Stichting DSL TV de mogelijkheden van het via Internet uitzenden van televisiekanalen. Bij de eerste proef lag de nadruk van de tests voornamelijk op het technische vlak. Bestaande klanten kregen toen toegang tot een zestal kanalen, te weten: National Geographic Channel, videoclipzender MCM2, muziekzender Mezzo, Fashion TV, Travel Channel en de erotische zender XXL. Dat bleek een succes: in totaal keken meer dan 15.000 klanten regelmatig naar de kanalen van DSL-TV.
Tijdens de tweede proef hadden niet alleen de eigen klanten, maar alle breedbandgebruikers in Nederland toegang tot de streams. XS4ALL onderzocht toen of het netwerk in staat zou zijn om de enorme hoeveelheden data te transporteren, en bood daarom zes nieuwszenders in full screen formaat aan. In totaal keken 137.239 verschillende gebruikers gemiddeld 7 minuten per keer naar DSL-TV, wat een netwerkbelasting van in totaal 21.490 GB (= 20,988 TB) tot gevolg had.