T-Mobile start in november aanleg glasvezel in Utrecht

T-Mobile start in november aanleg glasvezel in Utrecht

Het is zes maanden geleden dat T-Mobile samen met enkele investeerders Open Dutch Fiber startte. Doel van deze samenwerking is het versneld realiseren van 1 miljoen glasvezelaansluitingen. Na de start van de aanleg in Zoetermeer, begin juli, is nu Utrecht aan de beurt.

T-Mobile, of Open Dutch Fiber, zal dit jaar nog meer projecten voor de versnelde aanleg van glasvezel aankondigen. Waar en wanneer dat gebeurt is nu nog niet bekend. Bij de start van Open Dutch Fiber lieten de initiatiefnemers weten zich met name te gaan richten op stedelijke gebieden waar nu nog geen glasvezel beschikbaar is.

30.000 aansluitingen in Utrechtse wijken
Dit najaar, in november, wordt begonnen met het aanleggen van een glasvezelnetwerk in Utrecht. Het eerst in de wijken De Meern en Veldhuizen. Kort daarna starten ook de graafwerkzaamheden in Tuindorp, de Vogelenbuurt, Tuinwijk, Pijlsweerd, Zeeheldenbuurt, Lauwerecht en Wittevrouwen. Open Dutch Fiber gaat in totaal bijna 30.000 Utrechtse huishoudens op glasvezel aansluiten. Klanten die straks een abonnement op glasvezelinternet van T-Mobile nemen kunnen dan profiteren van snelheden die kunnen oplopen tot 1 Gigabit per seconde. En dat tegen bijzonder concurrerende tarieven, zo stelt de provider zelf.

"Slechts de helft van alle Nederlanders heeft nu toegang tot snel internet via glasvezel. Daarmee lopen we achter in Europa. Vooral de stedelijke gebieden in Nederland lopen achter. We willen daar verandering in brengen. We hebben in de afgelopen periode geleerd hoe belangrijk dit is nu we veel meer thuiswerken. Hoogwaardige en betrouwbare glasvezelverbindingen zijn essentieel voor Nederland", aldus Michael Griffioen, CEO van Open Dutch Fiber.

Het glasvezelnetwerk van Open Dutch Fiber, waarvan T-Mobile de hoofdhuurder is, zal ook beschikbaar gesteld worden voor andere aanbieders van internet en tv diensten. Of er al aanbieders zijn die dat in de Utrecht ook echt gaan doen, is op dit moment niet bekend.

door 4.749 keer gelezen